1. april 2014

Avokadov namaz

Prvič sem malo kompliciral okoli tega namaza in mi potem sploh ni bil dober. Tokrat pa sem bolj hotel imeti njegovo koščico in vzgojiti rastlinico, zato je namaz čisto preprost.



Sestavine:

  • Avokado
  • Limonin sok (žlica)
  • Sol
  • Poper
  • Olivno olje
  • Česen (ščepec)

Postopek:


Avokado prerežeš po dolžini okoli in okoli do koščice, rahlo zavrtiš polovici vsako v svojo smer, da se ločita. Narahlo zarežeš še v koščico in zavrtiš, da jo odstraniš. Meso avokada pa preprosto izdolbeš z žlico in s paličnim mešalnikom spraviš v gladko zmes, kateri dodaš še vse preostale sestavine. Pri tem je najpomembnejši limonin sok, ki poskrbi, da avokado ne oksidira in ostane nekaj časa lep zelen.


Namaz je odličen na popečenih kruhkih, z malo lososa pa je že kar prijetno razvajanje.

V koščico pa lahko zabodemo tri zobotrebce in jo damo v vodo, kjer bo čez precej časa vzklila. Takrat jo presadimo v zemljo in dobimo lepo rastlinico. Upam.