21. april 2014

Taquitos

Mehiška hrana je skoraj vedno super in velikokrat zelo preprosta za pripravljanje. Tako je tudi s Taquitos(i). Meni so večinoma super piščančji, lahko pa so tudi z govedino ali sirom.



Sestavine:

  • tortilje (4)
  • piščančja prsa (20dag)
  • zobotrebci
  • olje

Postopek:


Tortilje razrežeš na 4 ali 6 približno enakih trikotnikov. Prsa narežeš na približno pol centimetra debele trakove dolge malo manj kot je širina trikotnikov in jih posoliš, ter popopraš. Trak piščanca položiš na širši del trikotnika, ga zviješ v zavitek in prebodeš s polovico zobotrebca. Zvitke ocvreš v v vročem olju za približno 5 minut, da so lepo zlato-rjavi in jih odložiš na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.

Zraven  se odlično poda kakšna omaka. Ena preprostejših za pripravo je iz kisle smetane.

Omaka (bela salsa):

  • kisla smetana (pol lončka)
  • limonin sok (kis)
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Postopek:


V kislo smetano vmešaš nekaj kapljic limoninega soka in olivnega olja, ščepec soli in malo popra, da dobiš lepo gladko zmes.