14. april 2014

Sendvič s piščancem in šampinjoni

Sendvič je taka preprosta jed, ki se jo da oblikovati čisto po svoje in jo tudi pripraviti kot nekaj več od zgolj prigrizka. Tako sem si tudi izmislil svojega najljubšega.



Sestavine:

  • Piščančja prsa (20 dag)
  • Šampinjoni (25 dag)
  • Sir (5 rezin)
  • Kruh (4 rezine)
  • Gorčica (žlička)
  • Sol
  • Poper
  • Česen (ščepec)
  • Čili (ščepec)
  • Mleta rdeča paprika (ščepec)
  • Olivno olje
  • (Maslo)

Postopek:


Piščančja prsa narežeš na čim tanjše "zrezke", jih soliš, popraš, posuješ z malo rdeče paprike in mletega česna, ter popečeš na nekaj kapljicah olja in malo masla. Šampinjone opereš in narežeš na tanko, ter popražiš na vroči ponvi s čim manj mešanja. Ko dobijo lepo rjavo barvo, jih posoliš, popopraš, dodaš ščepec rdeče paprike in česna, ter malo čilija, žličko gorčice in rezino sira. Vse skupaj dobro premešaš v ponvi in na ognju še kako minuto.

Na tanek kos kruha položiš dve rezini sira, piščanca in šampinjone, ter pokriješ z drugim kosom kruha. Vajo še enkrat ponoviš, nato pa oba sendviča daš v opekač ali kar na ponvi malo popečeš.


P.S.: če je rezina kruha malo večja, bo en sendvič dovolj za eno osebo ;)