2. junij 2014

Losos z bučkami in papriko

Losos je ena taka pametna riba, ki uživa tako v morju kot tudi v rekah, za povrh pa je še precej zdrava za prehranjevanje. Meni je všeč tudi zaradi značilne oranžne barve in odličnega okusa. In če to ni dovolj, se lososa še enostavno in hitro pripravi.



Sestavine:

  • Losos (250g)
  • Bučka (pol)
  • Paprika (pol)
  • Olivno olje
  • Limona
  • Sol
  • Poper

Postopek:


Bučko in papriko narežeš na kocke, lososa pa opereš, osušiš s papirnato brisačko, ter posoliš in popopraš. Precej segreješ dve ponvi z nekaj kapljicami olivnega olja. Na eno streseš bučke in papriko, na drugo pa položiš lososa. Lososa pečeš približno 2 minuti na eni strani in nato še enkrat toliko na drugi strani. Bučke in papriko prvič premešaš šele malo preden obrneš lososa. Ko lososa obrneš, bučke in papriko posoliš in še nekajkrat premešaš. Pečene bučke in papriko dobro poškropiš z limoninim sokom in preliješ še z nekaj kapljicami olivnega olja, ter malo popopraš.