9. junij 2014

Tiramisu

Super sladica iz študentskih časov, ko ni bilo pečice in je bilo treba velikokrat improvizirati. No, ko ugotoviš, da tudi mešalnika nimaš in da se s paličnim ne da narediti snega, potem več ni tako fajn. Je pa lahko stepanje beljaka tudi z navadno metlico zabavno.



Sestavine:

  • Otroški (baby) piškoti (300 g)
  • Mascarpone (500 g)
  • Jajca (4)
  • Sladkor v prahu (125 g)
  • Kava (2 skodelici)
  • Rum (3 žlice)
  • Kakav v prahu

Postopek:


Skuhamo kavo. Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in kremasto zmešamo. S kuhalnico rumenjakom nežno primešamo še mascarpone in nato tudi sneg. Na pladenj ali v pekač zložimo na pol v kavo pomočene piškote. S polovico kreme premažemo piškote in nato vajo še enkrat ponovimo. Na koncu pa še posujemo s kakavom in damo za par ur v hladilnik.