Super sladica iz študentskih časov, ko ni bilo pečice in je bilo treba velikokrat improvizirati. No, ko ugotoviš, da tudi mešalnika nimaš in da se s paličnim ne da narediti snega, potem več ni tako fajn. Je pa lahko stepanje beljaka tudi z navadno metlico zabavno.
Sestavine:
- Otroški (baby) piškoti (300 g)
- Mascarpone (500 g)
- Jajca (4)
- Sladkor v prahu (125 g)
- Kava (2 skodelici)
- Rum (3 žlice)
- Kakav v prahu
Postopek:
Skuhamo kavo. Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in kremasto zmešamo. S kuhalnico rumenjakom nežno primešamo še mascarpone in nato tudi sneg. Na pladenj ali v pekač zložimo na pol v kavo pomočene piškote. S polovico kreme premažemo piškote in nato vajo še enkrat ponovimo. Na koncu pa še posujemo s kakavom in damo za par ur v hladilnik.