7. julij 2014

Pingvini

Tile pingvini so ena taka super predjed. Sicer so iz oliv, ki jih veliko ljudi ne mara, a bodo že s samim izgledom navdušili in mogoče tudi koga prepričali, da poskusi olive. Slednje pa znajo narediti celo dober vtis, saj črne nimajo tako specifičnega okusa kot zelene. Tiste, ki pa nimajo pomislekov glede oliv, pa bodo pingvini navdušili tudi z okusom, saj je kombinacija boljša, kot bi mogoče pričakovali.



Sestavine:

  • Črne olive (manjši kozarec)
  • Kremni sir (100g)
  • Korenček
  • Zobotrebci

Postopek:


Korenček olupiš in narežeš na tanjše kolute. Vsakemu kolutu izrežeš ven trikotnik (kot kos torte). Ta trikotnik bo za  nos, preostanek pa za noge. Osušene olive razdeliš na manjše in večje, da dobiš dve polovici. Manjše za glavo, večje pa za trup. Manjšim na sredini narediš manjšo vdolbino, da lahko vstaviš korenčkov trikotnik, nato pa olivo napolniš s kremnim sirom. Večje olive pa prerežeš vzdolž in napolniš s sirom tako, da na rezu kuka sir ven. To olivo položiš na večji del korenčka, ji natakneš glavo in vse skupaj utrdiš z zobotrebcem.