30. junij 2014

Bučkina juha

Precej hitro ugotoviš, da zelenjavne juhe niso samo zdrave in okusne, ampak, da se jih da tudi precej enostavno in hitro pripraviti. Tokrat je bila na vrsti bučkina, ker je ravno sezona bučk in je teh več kot dovolj, pa jih je treba nekako porabiti. 



Sestavine:

  • Bučka (malo večja)
  • Čebula (pol)
  • Česen (en strok)
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper
  • Kisla smetana (žlica po želji)

Postopek:


Na olivnem olju v ponvi popražiš čebulo, česen in na kocke narezano bučko (v tem vrstnem redu). Posoliš in še malo popražiš, ter zaliješ z vodo, da ta prekriva bučke in kuhaš 5 do 10 minut. Nato s paličnim mešalnikom ali multipraktikom dobro zmelješ vse, da dobiš lepo kremno juho, ki jo za kakšno minutko še pokuhaš v ponvi do želene gostote. Za konec lahko dodaš še malo kisle smetane in popopraš.