Tunin namaz je verjetno ena najboljših najbolj preprostih jedi (če seveda ješ tuno). Potrebuješ predvsem konzervo tune, za vse ostale sestavine pa malo pobrskaš po hladilniku in enostavno zmešaš z vilico, paličnim mešalnikom ali z ročnim mešalnikom. Nato pa na debelo namažeš na popečene kruhke in posuješ z narezanimi olivami. Lahko pa tudi brez, če si med tistimi, ki jim olive niso všeč.
Sestavine:
- Tuna v konzervi (1 kos)
- Topljeni sir (1 listič)
- Kisle kumare (1 kos)
- Maslo (2 žlici)
- Kapre (1 žlička)
- Limonin sok (1 žlička)
- Gorčica (1 žlička)
- Sol
- Poper
- Rdeča sladka paprika
- Česen
- Čili
Postopek:
Vse sestavine dodaj v posodo in jih dobro zmešaj. Za bolj grob namaz uporabi vilico ali ročni mešalnik, za bolj gladek namaz pa paličnega.
Za lažje mešanje je dobro, če je maslo prej zmehčano. V namaz pa se po želji lahko doda še kisla smetana, majoneza, peteršilj, kuhano jajce,...