3. november 2014

Tunin namaz

Tunin namaz je verjetno ena najboljših najbolj preprostih jedi (če seveda ješ tuno). Potrebuješ predvsem konzervo tune, za vse ostale sestavine pa malo pobrskaš po hladilniku in enostavno zmešaš z vilico, paličnim mešalnikom ali z ročnim mešalnikom. Nato pa na debelo namažeš na popečene kruhke in posuješ z narezanimi olivami. Lahko pa tudi brez, če si med tistimi, ki jim olive niso všeč.


Sestavine:

  • Tuna v konzervi (1 kos)
  • Topljeni sir (1 listič)
  • Kisle kumare (1 kos)
  • Maslo (2 žlici)
  • Kapre (1 žlička)
  • Limonin sok (1 žlička)
  • Gorčica (1 žlička)
  • Sol
  • Poper
  • Rdeča sladka paprika
  • Česen
  • Čili

Postopek:


Vse sestavine dodaj v posodo in jih dobro zmešaj. Za bolj grob namaz uporabi vilico ali ročni mešalnik, za bolj gladek namaz pa paličnega.


Za lažje mešanje je dobro, če je maslo prej zmehčano. V namaz pa se po želji lahko doda še kisla smetana, majoneza, peteršilj, kuhano jajce,...