16. junij 2014

Sticky fingers

Hrustljav mehiški prigrizek za jest s prsti in pomakat v kakšno dobro omakco. Precej enostavno in relativno hitro pripravljeno, a vendar nekoliko packasto oziroma lepljivo. To me ob vsaki pripravi tudi spomni, kako so najverjetneje dobili ime. Kljub temu pa vedno navdušijo. 



Sestavine:

  • Piščančja prsa (200g)
  • Moka (100g)
  • Koruzni kosmiči (100g)
  • Jajce (1)
  • Sol
  • Poper

Postopek:


Piščančja prsa narežeš na približno centimeter debele trakove, jih posoliš in popopraš. Nato jih pomokaš, pomočiš v dobro stepeno in malo osoljeno jajce, ter povaljaš v grobo zdrobljenih koruznih kosmičih. Takšne daš v precej vroče olje za kakšne tri minute, da dobijo lepo zlato rumeno barvo. 


Tokrat sem zraven pripravil še paradižnikovo omakco (rdeča salsa), odlično pa se prilega tudi bela salsa, ki je bila pri Taquitosih

Sestavine:

  • Paradižnik (pasirani)
  • Paprika (mleta)
  • Česen (v prahu)
  • Sladkor
  • Sol
  • Poper
  • Čili
  • Olivno olje

Postopek:


V kovinsko skodelico daš nekaj kapljic olivnega olja, na katerih prepražiš papriko in česen. Dodaš še paradižnik, ki ga malo sladkaš, ter začiniš s soljo, poprom in čilijem. Vse skupaj še malo pokuhaš, da se zgosti v omako. Omakco običajno postrežem hladno, lahko pa se je tudi topla.