28. julij 2014

Pica rolce

Pica se skoraj vedno prileže in z njo skoraj nikoli ne zgrešiš. Mini pice ali pica rolce pa so en tak super prigrizek, ki tudi navduši. Pa še precej prej ga lahko pripraviš in samo malo pred prihodom gostov daš v pečico, pa jih bodo pričakale tople in dišeče. Kljub temu, da so dobre tudi hladne, pa jih običajno zmanjka preden se shladijo.



Sestavine:

  • Listnato testo (250g)
  • Pasiran paradižnik (100g)
  • Šunka (200g)
  • Sir (200g)
  • Olivno olje
  • Origano

Postopek: 


Listnato testo premažeš s pasiranim paradižnikom, posuješ z na majhne kocke narezano šunko in naribanim sirom. Pokapaš z olivnim oljem in posuješ s ščepcem origana. Vse skupaj lepo zviješ v rolado in narežeš na slab centimeter debele kolobarje. Za lažje rezanje lahko rolado prej pustiš dobre pol ure v zamrzovalniku, da se malo strdi. Kolobarje zložiš na peki papir in daš v pečico na 180°C za približno 15 minut oziroma dokler niso lepo porumeneli.


Za tiste, ki ne marajo šunke, se ta lahko zamenja z mozzarello. Namesto listnatega testa pa se lahko uporabi tudi namensko testo za pico.