15. september 2014

Bučna juha

Prava jesenska juha, ki pa ne vem, če sem jo prej sploh že poskusil. Ker je bila doma ravno ena manjša muškatna buča, je bila tokrat idealna priložnost. Ob manjšem pomanjkanju časa sem se odločil, da preizkusim res minimalističen recept, ki pa ni razočaral z nekoliko sladkasto in zelo kremasto juho.



Sestavine:

  • Muškatna buča (400g)
  • Mleko (2,5 dcl)
  • Maslo (15 g)
  • Sol
  • Poper
  • Slanina (50 g)
  • Olje

Postopek:


Bučo prereži na pol, odstrani koščice in nato izdolbi meso, ki ga narežeš na manjše kocke in prepražiš na maslu za 5 minut. Prepražene koščke daš v mleko in kuhaš dobrih 20 minut, nato pa vse skupaj dobro zmelješ s paličnim mešalnikom. V vmesnem času pa na zelo vročem olju hrustljavo popečeš koščke slanine, jih pustiš na papirnati brisački, da ta popije odvečno maščobo in daš v juho.