6. oktober 2014

Goveji biftek z gorčico

Obožujem biftek pripravljen na skoraj vse načine. Kako tudi ne bi, saj gre vendarle za enega najboljših kosov mesa. Tokrat sem si privoščil zorjenega in ker je bila pri roki še grobozrnata pikantna gorčica, sem celega premazal z njo in ga pustil čez noč v hladilniku. Zraven pa sem naredil še malo gorčične omake.


Sestavine:

  • Biftek (200 g)
  • Grobozrnata pikantna gorčica (3 žlice)
  • Čebula (polovica)
  • Krompir (2 kosa)
  • Sol
  • Poper
  • Olje

Postopek:


Biftek premaži z gorčico in ga pusti v hladilniku. Uro pred pečenjem ga vzemi iz hladilnika. Na zelo vroči ponvi ga na hitro popeči in daj v pečico na 180°C za približno 10 minut (odvisno od debeline). Ko je biftek pečen, mora še 10 minut počivati na toplem. Če se je gorčica v ponvi precej zapekla, jo odstrani s papirnato brisačko in na olju hitro prepraži čebulo. Dodaj žlico gorčice in malo pokuhaj. Po potrebi dolij malo vode ali, še bolje, jušne osnove. Krompir pa pečeš približno 20 minut. Na začetku na 200°C, nato pa se lahko peče skupaj z biftekom in potem po potrebi še nekaj časa, ko biftek počiva.