17. november 2014

Pečena bedrca brez kosti

Nisem ravno ljubitelj piščančjih, račjih ali puranjih beder. Sem pa zadnjič bil navdušen nad hrustljavo pečenimi piščančjimi bedrcami s kožo, a brez kosti. Tako sem jih moral poskusiti speči tudi sam. Sploh, ker, če zanemarimo nekaj igranja z izkoščevanjem kosti, je vse skupaj zelo enostavno.


Sestavine:

  • Piščančja bedrca (2 kosa)
  • Sol
  • Poper
  • Rdeča paprika [dimljena]
  • Česen
  • Olivno olje

Postopek:


Iz bedrc odstrani kosti tako, da zarežeš vzdolž kosti, nato pa s kratkimi rezi počasi odstranjuj meso od kosti. Meso lepo splošči, da bo podobno zrezku in v kožo naredi nekaj rezov, nato pa z vsemi začimbami in oljem vred lepo premaži (še bolje je, če se nekaj časa v hladilniku marinira). Na precej vročo ponev daj meso tako, da bo koža spodaj. Peci kakšnih 5 minut, da je koža lepo rjava, nato pa obrni na drugo stran, nekoliko zmanjšaj ogenj in peci še 10 do 15 minut. Proti koncu lahko meso popečeš še malo na spodnjem in zgornjem robu.


Za prilogo je bil kar riž iz vrečke. V ponev pa sem dodal še malo jušne osnove in nekaj masla, da sem dobil še za dobri 2 žlici naravnega omake.