15. december 2014

Hrustljava mocarela

Ocvrt sir s hrustljavim krompirčkom in tatarsko omako je sicer resna kalorična bomba, a občasno si je treba privoščiti tudi to odlično kombinacijo. V tej verziji je uporabljen trik iz sticky fingersov, ki naredi mocarelo še bolj hrustljavo, le pri cvrtju je treba biti nekoliko bolj pazljiv, da sir ne pobegne iz ovoja.


Sestavine:

  • Mocarela (150 g)
  • Moka (50 g)
  • Jajce (1 kos)
  • Koruzni kosmiči (100g)
  • Sol
  • Olje

Postopek:


Mocarelo nekoliko osuši, povaljaj v moki, nato v razžvrkljanem in osoljenem jajcu, ter na koncu še v zdrobljenih koruznih kosmičih. V srednje močno ogreto olje nežno spuščaj kroglice in jih pozorno spremljaj. Ko postanejo zlatorumene oziroma začne mocarela kukati iz ovoja, jih nežno vzemi iz olja in odloži na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.


Za prilogo sem krompir dal v pečico za približno 20 minut in dodal še tatarsko omako.